I dag har Nanok travlt. Han skal gøre klar til aftens Lucia optog. Alle nissebørnene skal klædes i hvide dragter og skal synge Lucia-sangen.

Luciadag er oprindeligt en fest for den katolske helgen Santa Lucia, hvis navn betyder ‘lys’. Historien fortæller, at Lucia var en ung kristen kvinde, der levede i 300-tallet i byen Syrakus på Sicilien. I stedet for at tro på den romerske religion var Lucia kristen, og det var ikke helt ufarligt dengang.

Romerne så nemlig de kristne som fjender af Romerriget, og det var derfor forbudt at være kristen.

Lucia trodsede faren og sneg sig ud i natten for dele mad ud til de fattige. På hovedet bar hun en krans med lys, så hun kunne se og havde hænderne fri til at hjælpe.

Da Lucia nægtede at gifte sig med den mand, som hendes familie efter datidens skik havde lovet hende væk til, hævnede han sig ved at angive den kristne Lucia til myndighederne. Hun blev arresteret under kejser Diocletians forfølgelse af kristne og senere henrettet.

Dagens opgave er i en liflen for øret.

Find teksten til Lucia-sangen. Skriv den ned og læg teksten i glasset eller posen.  Du må også meget gerne synge Lucia-sangen for din familie.