Sådan bli’r du spejder

Som spejder får du mange gode kammerater, du lærer at klare dig selv og får en masse viden om naturen, og det der lever der.  Vi holder møde hver uge, hvor vi laver mange spændende ting, og flere gange om året tager vi på tur.  Om sommeren ligger vi i telt eller bivuak, om vinteren bor vi i hytte.

Vi laver spændende ting, som passer til din alder. Vi syntes nemlig at det vi laver skal være både sjovt og spændende, men også noget du syntes er noget for dig.

Vi laver mad over bål – bygger med rafter – ta’r på tur i skoven – sover i telt – gå vandreture, både nat og dag – finder vej med kort og kompas – sejler i kano – klatrer i træer – leger og meget …..

Vi syntes alle det er sjovt, når vi er mange spejdere samlet. Derfor vil vi også gerne har dig med.

Du kan i menuen Aldersgrupper, finde enheden der passer med din alder.

Her finder du også et telefonnummer på en voksen du kan tale med, hvis du har spørgsmål om spejder.

Hvis du syntes det lyder spændende, skal du bare møde op, den mødeaften der passer til din alder.

Vi glæder os til at se dig

Du får sammen med dine spejderkammerater, masser af fede oplevelser og et super fællesskab for 200,- kr. pr. kvartal. Kontingentet bruges til det daglige spejderarbejde, husleje, forsikringer og andet der skal til for at spejderarbejdet kan laves.

Når vi skal på tur, vil der være lidt ekstra udgifter, som selvfølgelig tilpasses turens længde. Det går typisk til hytteleje og forplejning.

Flere gange om året, deltager vi i arrangementer, hvor spejdergruppen kan tjene penge, for at kunne give ekstra tilskud til ture, indkøbe materiel, afholde gratis fælles arrangementer og meget andet. Her vil vi meget gerne bede dine forældre om hjælp, så vi alle løfter i flok.

Vi opkræver kontingent 1 gang pr. kvartal. Det opkræves via mail over en betalingsordning, gennem vores medlemssystem. Du kan altid kontakte vores kasserer hvis der er spørgsmål til betaling og kontingent på kasserer@horsensspejder.dk

Spejderhuset, Fabrikvej 12, 8700 Horsens

Spejderbevægelsen er en verdensomspændende ungdomsorganisation, som blev stiftet af Lord Robert Baden-Powell

da han i 1907 tog 21 drenge med på lejr til øen Brow

nsea Island. Formålet 

med bevægelsen er at udvikle og opdrage børn og unge til ansvarlige mennesker. Væsentlige metoder hertil er friluftsliv og patruljesystemet. Den oprindelige spejderbevægelse var kun for drenge, mens den tilsva

rende for piger blev stiftet i 1910.

Spejdere er sædvanligvis fra 6-7 år til 23-25 år og kan herefter fortsætte som leder, hjælper eller i specialenheder for voksne. De fleste spejderkorps optager både piger og drenge, omend enkelte lokale grupper eller hele korps kønsopdeler spejderne. Spejdere tager på spejderlejre hele året. Tit arrangeres der store internationale spejderlejre også kaldet jamborees.

Spejderbevægelsen beskæftiger sig med spejdermetoden, der er et program bestående af uformel undervisning med vægt på praktiske, udendørs aktiviteter, inklusive lejrliv, naturkendskab, vandaktiviteter, hejker, rygsækturer og sport. I de fleste lande har spejdere en spejderuniformen, som har til hensigt at skjule alle de forskellige sociale uligheder i et land. Alle spejdere har også et tørklæde, og på uniformerne er der mærker, som den franske lilje og diverse former for fortjenestesmærker. Antallet af mærkerne kan variere meget fra land til land.

I 2007 var der tilsammen over 38 millioner drenge- og pigespejdere i 216 lande.

KFUM-Spejderne i Danmark er Danmarks næststørste spejderkorps, og har ca 26.000 medlemmer. KFUM-Spejderne blev stiftet 28. september 1910 af Jens Grane. Korpset bestod oprindeligt udelukkende af drenge, men har siden 1982 bestået af både drenge og piger. Uniformerne er grønne, og tørklæderne er typisk bordeauxrøde.

KFUM-Spejderne i Danmarks formål er at lære børn og unge selvstændighed, medansvar, demokratisk livsholdning og mellemfolkelig forståelse, i overensstemmelse med den internationale spejderbevægelses idé. KFUM-Spejderne i Danmark er tilknyttet den internationale spejderorganisation – The World Organization of The Scout Movement (WOSM)